Amerykańskie kukurydziane muffinki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis dostałam od swojej babci mieszkającej w Ameryce,muffinki zawsze się udają są pyszne,miękkie i delikatne.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 100g mąki pszennej
    100g mąki kukurydzianej
    100g kaszki kukurydzianej
    2 jajka
    200ml mleka
    50 ml oleju (najlepiej kokosowego)
    80g cukru
    opakowanie cukru waniliowego
    60g orzechów
    50g czekolady gorzkiej i mlecznej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody
    szczypta imbiru i cynamonu
    szczypta soli

Amerykańskie kukurydziane muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki czyli mąki,cukier,orzechy,proszek do pieczenia,sodę,sól i przyprawy razem wymieszać w dużej misce.Czekoladę posiekać na małe kawałeczki dorzucić do miski.W oddzielnym naczyniu wymieszać dokładnie jajka,olej i mleko dodać do suchych produktów,ciasto wyrobić składniki na jednolitą konsystencję,przełożyć do papilotek.Piec 40 minut w nierozgrzanym piekarniku w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy