AMERYKAŃSKI SALCESON

4.5 (197 ocen)

Błyskawiczne,wilgotne ciasto czekoladowo-cynamonowe z jabłkami .

Składniki:

  • CIASTO
    3/4 szklanki oleju
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    3 jaja
    1 płaska łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu
    2 łyżki kakao
    1-1,2kg jabłek

    POLEWA
    3 łyżki mleka
    3 łyżki cukru
    3 łyżki kakao
    100g margaryny

    DODATKOWO
    odrobina płatków migdałowych do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Amerykański salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Jabłka obrać i pokroić w kawałeczki.
    Cukier i jaja utrzeć do białości,następnie dodać olej,cynamon,kakao,mąkę i sodę,wymieszać.Do ciasta dodać jabłka,wymieszać.Wyłożyć do blaszki ,upiec.
  • 2. POLEWA
    Cukier zagotować z mlekiem,zdjąć z ognia dodać kakao i margarynę.Mieszać aż wszystkie składniki się połączą.
  • 3. Polać ciasto polewą i posypać migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Kakao Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować