Alternatywny deser Tiramisu

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Wariacja na temat włoskiego deseru - bez surowych żółtek! :-)

  • Łatwy

Składniki:

  • - serek mascarpone: 125 gramów
    - śmietanka 30%: 200 gramów
    - cukier puder: 50 gramów
    - likier Amaretto: 50 mililitrów

    - Biszkopty Lady Fingers: 10 sztuk
    - mocna kawa: 250 mililitrów
    - gorzkie kakao: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu

Alternatywny deser tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Alternatywny deser Tiramisu 1. Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Osobno ubić śmietankę, delikatnie połączyć dodając śmietankę do serka. Na końcu dodać likier i starannie połączyć na gładką masę.
  • 2. Przygotować sobie naczynie. Z tego przepisu można zrobić tiramisu dla dwóch osób - w takich kieliszkach do wina. Biszkopty maczać w kawie (dosłownie na sekundę, by tylko delikatnie nasiąkły) i układać na dnie naczynia. Następnie ułożyć warstwę kremu z mascarpone, posypać po wierzchu przesianym kakao, znów ułożyć biszkopty, na wierzch masę - i tak do brzegu kieliszka, aby na wierzchu znajdowała się masa z serka. Deser odstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać wierzch przesianym gorzkim kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować