Alternatywny deser tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Osobno ubić śmietankę, delikatnie połączyć dodając śmietankę do serka. Na końcu dodać likier i starannie połączyć na gładką masę.
2.Przygotować sobie naczynie. Z tego przepisu można zrobić tiramisu dla dwóch osób - w takich kieliszkach do wina. Biszkopty maczać w kawie (dosłownie na sekundę, by tylko delikatnie nasiąkły) i układać na dnie naczynia. Następnie ułożyć warstwę kremu z mascarpone, posypać po wierzchu przesianym kakao, znów ułożyć biszkopty, na wierzch masę - i tak do brzegu kieliszka, aby na wierzchu znajdowała się masa z serka. Deser odstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać wierzch przesianym gorzkim kakao.
Komentarze