Alpejska Kostka

0 (0 ocen)

  • Średni

Ten przepis zaciekawi nie jednego czytelnika:)Ciasto jest wyśmienite....Znalazłam dawno temu stary zeszycik w którym wypisane były przepisy i jak się okazało był to zeszycik mojej mamy:)

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - mąka: 0.75 szklanki
    - cukier1: 0.75 szklanki
    - mączka ziemniaczana: 2 łyżki
    - proszek do piecz.: 1 łyżka

    - masło do kremu: 1 opakowanie
    - mleko słodzone puszka: 1 puszka
    - kremówka 36%: 0.5 litra
    - śmietanki fix: 2 sztuki
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    - cukier puder: 2 łyżeczki
    - bezy,czekolada: 30 dekagramów

Alpejska kostka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko ugotować na karmel(2 godz)po ostygnięciu zmiksować z masłem
    Na upieczony biszkopt położyć krem,ułożyć bezy i na bezy włozyc resztę kremu
    Ubić śmietanę z pudrem i cukrem waniliowym oraz smietanką fix,posmarować na wierzch i posypać potartą czekoladą
    Wstawić do lodówk

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy