Ala pizza z patelni na mięsnym spodzie z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy na parze umyte różyczki brokuł.
Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju (2 łyżki) posiekaną cebulę oraz wcześniej umyte i pokrojone w plasterki pieczarki.
Grillujemy plasterki oscypka na suchej patelni grillowej.
Grillujemy kawałki czerwonej papryki na patelni grillowej - leciutku spryskujemy paprykę podczas pieczenia (raz) olejem ze spryskiwacza.
Grillujemy plasterki cukinii na patelni grillowej.
2.Miksujemy umyte i osuszone wcześniej mięso z piersi kurczaka.
Do mięsa dodajemy pokruszone dwie kromki chleba (bez skórek) oraz przyprawy: oregano, bazylię, sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego.
Wbijamy do masy mięsnej jajko i wyrabiamy ją dokładnie.
Rozgrzewamy pozostałą ilość oleju na patelni o średnicy 25 cm i wykładamy masę mięsną. Smażymy ją z jednej strony, następnie przewracamy na druga stronę i smarujemy ketchupem.
3.Smażąc dalej na lekkim ogniu - na ketchup wykładamy szybko pieczarki z cebulą, następnie brokuł, grillowany oscypek, cukinię, paprykę. Posypujemy kukurydzą i groszkiem. Przykrywamy na chwilę patelnię, aby wszystkie warzywa się zagrzały razem.
Komentarze