Ala`gołąbki karkówkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Taka wariacja gołąbkowa, z farszem ryżowo pieczarkowym.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 płaty ( porcje) karkówki,
    100 g pieczarek,
    1 mała kapusta biała,
    1 literatka ryżu,
    1 łyżka masła
    sól grubo ziarnista,
    pieprz świeżo mielony,
    zioła prowansalskie,
    3 łyżki oleju,
    1/2 cebuli.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ala`gołąbki karkówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy cebulę i kroimy w cienkie plasterki, przekładamy nią mięso oprószone solą solą i pieprzem zawijamy w folię i wkładamy na 30 min do lodówki.
    Pieczarki myjemy kroimy w plasterki podsmażamy na maśle, do wyparowania wody, po czym wsypujemy ryż i dolewamy 2 literatki wody gotujemy 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Kapustę obieramy, czyścimy obgotowujemy 5 min w osolonej wodzie.
  • 2. Mięso posypujemy ziołami prowansalskimi i obsmażamy na patelni z wszystkich stron, po czym podlewamy do połowy zawijańców wodą. Gotujemy z jednej strony 30 min obracamy i z drugiej też gotujemy 30min.
  • ala`gołąbki z karkówki 3. Z kapusty obieramy liście, odcinamy twarde czści. Mięso (bez cebuli) rozbijemy na bardzo cienki plaster. Układamy na nim liście kapusty a na nich farsz pieczarkowo - ryżowy i zawijamy jak gołąbki.

Porady

Możemy podać z sosem własnym, bądź pomidorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować