Al'a gołąbki z kiszki ziemniaczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę sparzyć, ściąć nerwy. Na każdym liściu ułożyć plaster boczku i kiszkę ziemniaczaną, doprawić solą i pieprzem, zawijać jak gołąbki.
2.Gotowe al'a gołąbki układać w wysmarowanym smalcem naczyniu żaroodpornym. Pozostały smalec ułożyć na wierzchu kapusty. Z wierzchu posypać jeszcze solą i pieprzem. Przykryć pokrywką, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st C prze 35-40 min.
3.Sos: cebulę, pomidory i czosnek drobno posiekać i podsmażyć. Kiedy cebula już się zeszkli zalać ą wodą i dodać przyprawy oraz koncentrat. Sos zagęścić mąką. Gołąbki podawać gorące z sosem. Smacznego!
Komentarze