Aksamitny sernik z truskawkami na biszkoptach pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka, cukier, starta skórka z 1 sparzonej cytryny mikserem utrzeć do białości z 5 minut na dużych obrotach
2.keksówka 30 cm wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, na dnie ułożyć biszkopty, miałam biszkopty waniliowo-kakaowe
3.do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wlac olej i krótko mikserem na średnich obrotach połączyć składniki
4.masę serową wylać na biszkopty, łyżką wyrównać, powkładać połówki truskawek
5.piec w nagrzanym piekarniku na 180 C około 60 minut, grzanie góra/dół, następnie na 150 C z 8 minut na termoobiegu, sernik po wyjęciu z piekarnika wystudzić i blaszkę schować do lodówki łatwiej będzie sernik wyjąć z blaszki na talerz
Komentarze