Aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepszy sernik pieczony na herbatnikach z dodatkiem jeżyn, sernik jest bardzo lekki, aksamitny, wilgotny........SMACZNEGO!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 1 łyżeczka, twaróg 1 kg wiaderko, kasza manna 4 łyżki, budyń waniliowy 1 opakowanie, herbatniki 200 gram, jeżyny 50 dag, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach 1. Składniki temperatura pokojowa - Jajka utrzeć z cukrem mikserem do białości na kogel-mogel.
  • aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach 2. Do jajek dodać twaróg z wiaderka, kaszę manną, budyń, aromat waniliowy i mikserem połączyć krótko składniki.
  • aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach 3. Blacha 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie blachy poukładać podwójnie herbatniki, wylać masę serową.
  • aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach 4. Na wierzchu sernika ułożyć opłukane, osuszone jeżyny.
  • aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach 5. Piekarnik na grzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka.
  • aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach 6. W formie sernik dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.

Porady

Jajka "L" 6 sztuk, jajka XL 4 sztuki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować