Aksamitny sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepyszny serniczek na zimno, bardzo delikatny i orzeźwiający.

  • 2 godz.

Składniki:

  • * 500 g sera śmietankowego waniliowego w wiaderku
    * 250 ml słodkiej śmietany 18% z kartonika
    * 1 bita śmietana w proszku śnieżka
    * 3 galaretki w ulubionych smakach
    * 2 płaskie łyżeczki żelatyny
    * 3 łyżki cukru pudru
    * dowolne owoce świeże z puszki lub mrożone
    * 1 paczka okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Aksamitny sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • aksamitny na zimno1 1. 2 galaretki rozpuścić w 250 ml wody, żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do galaretek.
    Do śmietany dodać śnieżkę i ubić.
    Do serka dodać 3 łyżki cukru pudru i ucierać dolewając po trochu chłodną płynną galaretkę, a następnie dodawać po trochu ubitą śmietanę cały czas mieszając łyżką.
    Masę wylać do tortownicy wyłożonej biszkoptami.
    Na wierzchu ułożyć owoce i zalać lekko tężejącą galaretką przygotowana według przepisu na opakowaniu.
    Odstawić do lodówki do stężenia na ok.3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować