Aksamitny krem z dyni z gałką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niezwykle delikatny i aksamitny krem z dyni, który zawsze wychodzi smaczny.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - połówka dyni (hokkaido)
    - litr bulionu warzywnego
    - cebula
    - dwa ząbki czosnku
    - ziemniak
    - łyżeczka słodkiej papryki
    - szczypta kurkumy i gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Aksamitny krem z dyni z gałką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę dynię i przyprawy. Chwilę podsmażyć. Zalać bulionem i dodać pokrojony w kostkę ziemniak. Zagotować aż warzywa będą miękkie. Wystudzić i zblendowac na krem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować