Aksamitna zupa pieczarkowa z dodatkiem imbiru i makaronem Lubella

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jest pyszna, polecam serdecznie :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1. 1/2 opakowania makaronu nitki Lubella 5 jaj
    2. Marchewka
    3. Pietruszka
    4. Kawałek selera
    5. Cebula
    6. 500 g pieczarek
    7. Łyżka startego imbiru
    8. 3 liście laurowe
    9. 3 ziela angielskie
    10. Sól
    11. Pieprz
    12. Łyżka masła
    13. 200 ml śmietany 30%
    14. 3 pieczarkowe serki topione
    15. Łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Aksamitna zupa pieczarkowa z dodatkiem imbiru i makaronem lubella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Obraną marchewkę, selera i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    2. Cebulę kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki.
    3. Na patelni z dodatkiem masła szklimy cebulę i pieczarki.
    4. W 2 litrach wody gotujemy bulion warzywny ze startych warzyw z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
    5. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy pieczarki z cebulą, sól, pieprz, śmietanę, serki topione i imbir. Mieszamy, aby serki się rozpuściły i zagotowujemy.
    6. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    7. Zupę podajemy z makaronem i natką pietruszki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować