Aksamitna pasta z makreli i śmietany

4.49 (190 ocen)

  • 20 min

Smaczna i delikatna!

  • 20 min

Składniki:

  • 200g wędzonej makreli
    120g gęstej śmietany 18%
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    Pęczek świeżego koperku
    1 surowe żółtko
    Sok z połowy cytryny
    1 łyżka oliwy z oliwek
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Aksamitna pasta z makreli i śmietany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę dokładnie oczyścić z ości i zmiksować ze śmietaną, oliwą, żółtkiem i musztardą. Na koniec dodać posiekany koperek i sok z cytryny, wymieszać łyżką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny aby pasta nabrała smaku i aromatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować