Tort ajerkoniakowy

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min

Tort jest smaczny i szybko sie go robi.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • biszkopt-3jajka, 2 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 3 łyżki cukru, 1łyżeczka proszku do pieczenia
    8 łyżeczek żelatyny
    100gr masła
    100gr cukier puder
    2 op cukru waniliowego
    3 jajka
    1/4 litra likier jajeczny
    1/2 litra kremówki
    rurki waflowe
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort ajerkoniakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt : białka ubić dodać cukier i żółtka wymieszać z mąką i kakao. Wlać do tortownicy piec 25min. 180st.
    Masa: masło, cukier, żółtka utrzeć dodać likier, żelatynę namoczyć. Ubić śmietanę. Ubić białka. Wszystko razem połączyć. W tortownicy na biszkopcie ułożyć rurki waflowe, wylać masę i udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować