AJERKONIAK

0 (0 ocen)

Ambrozja...

Składniki:

  • 8żółtek
    1 szklanka cukru
    2 cukry waniliowe
    2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego
    1 szklanka mleka w proszku
    1 1/2 szklanki spirytusu (może być więcej, jeżeli lubimy mocniejsze trunki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ajerkoniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka otrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać mleko w proszku i mleko skondensowane. Na końcu połączyć ze spirytusem (należy dolewać powoli, żeby się nie zważyło). Rozlać do butelek i odstawić na kilka dni aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować