Biszkopcik przełożony masą agresywną z dodatkiem masy jogurtowej z kawałkami czekolady, galaretki oraz ptasiego mleczka. A to wszystko wypełnione posypką czekoladową.
Agrestowiec z kawałkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka oraz sok malinowy. Suche składniki przesiej i połączyć z masą. Wymieszać. Piec 25min w 175C. Po upieczeniu przecinamy na pół, dolny blat nasączamy.
3.Masa jogurtowa: 2 galaretki rozpuszczamy w 1szkl gorącej wody, oby dwie w osobnych szklankach. Jedną zostawiamy do lekkiego stężenia a drugą do całkowitego. Ptasie mleczko oraz stężałą galaretkę kroimy w małą kostkę. Do jogurtu przekładamy lekko stężałą galaretkę, zmiksować. Następnie dodać kawałki ptasiego mleczka, startą czekoladę oraz kawałki galaretki, wymieszaj i wylej na masę zostawiając odrobinę na górę.
4.2część biszkoptu nasączyć, wyłożyć na masę. Posmarować masą i posypać posypką. Schłodzić.
Komentarze