Żadne święta nie mogą się obejść bez sernika...Ten jest bez sera,ale degustujący w żaden sposób tego nie wyczuje.Poprostu sernik bez sera.Tanio a smacznie!
1.Do maki dajemy pokrojona margarynę,proszek do pieczenia,żółtka.Dobrze zagniatamy ciasto.Dzielimy na 2 częsci-jedną mniejszą.Wkładamy w torebki foliowe,wkładamy do zamrażarki.W miseczce mieszamy smietany z proszkiem budyniowym,cukrem i cukrem waniliowym.Miksujemy.
Ubijamy pianę ,Łyżka dodajemy do masy.Mieszamy delikatnie.Na duża blachę 24x35 tarkujemy większą porcję ciasta.Przymrożone lepiej sie tarkuje.Na to wylewamy masę,na wierzch tarkujemy mniejsza porcję ciasta.Tarkujemy na tarce o buraczanych oczkach.Pieczemy wtemp.170 st.ok.40 minut,az sie zrumieni wierzch ciasta.
Komentarze