a'la risotto z kaszy kuskus

4.5 (169 ocen)

  • 20 min

Lubię eksperymentować w kuchni i to danie tak właśnie powstało ;) sycące i kolorowe :)

  • 20 min

Składniki:

  • kasza kuskus (około 1/2 szklanki) + rosół lub woda do przygotowania kaszy
    szczypiorek zielony (zostawić do dekoracji)
    filet z kurczaka obsmażony na łyżce oleju
    czerwona papryka 0,5 niedużej
    pieczarki (też podsmażone) około 5 sztuk
    żurawina suszona 2 łyżki
    kukurydza konserwowa 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

A'la risotto z kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta kroimy i obsmażamy na łyżce oleju. Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na oleju. Kaszę kuskus zalewamy gorącym rosołem lub wodą i czekamy aż napęcznieje. Paprykę drobno kroimy. Wszystkie (ciepłe) składniki mieszamy, układamy na talerzu i ozdabiamy pokrojonym drobniutko szczypiorkiem. Smacznego.

Porady

Warto najpierw pokroić wszystko i podsmażyć, na końcu przygotować kasze kuskus tak by całość była ciepła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować