a'la risotto z kaszą jęczmienną

4.5 (153 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Byłam głodna, musiałam coś sobie zrobić do jedzenia. Pomyślałam o risotto. O nie! Nie ma ryżu, jedyne co miałam to kasza jęczmienna, marchewki, cebula i parę pieczarek. Tak powstało a'la risotto :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KASZA JęCZMIENNA:
    - kasza jęczmienna w woreczkach: 100 gramów
    - marchew pokrojona w kosteczkę: 1 sztuka
    - pieczarki: 10 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - sos sojowy do smaku: 3 łyżki
    - bulion warzywny ok: 400 mililitrów
    - bazylia (suszona): 1 szczypta
    - sól. pieprz: 1 szczypta
    - kremowy serek (philadelphia albo ricotta): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

A'la risotto z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • A'la risotto z kaszą jęczmienną 1. Na patelni podsmażamy cebulę, pokrojoną w kosteczkę. Potem dodajemy kaszę jęczmienną, zalewamy bulionem, zmniejszamy gaz. Po 5 minutach dodajemy marchewkę, po następnym 5 minutach dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę i czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Przyprawiamy sosem sojowy, solą, pieprzem odraz suszoną bazylią. Gotujemy ok 10 minut. Na koniec dodajemy czubatą łyżeczkę ricotty lub innego serka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować