A'LA RISOTTO SZPINAKOWE

  • wyświetlono: 158 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Świetny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka lub smażonej ryby.

ja
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

- ryż paraboliczny: 20 dekagramów
- mrożonego szpinaku w liściach (w sezonie oczywiście świeży): 0.5 kilograma
- czosnek: 4 ząbki
- oliwa z oliwek: 4 łyżki
- zielone pesto (opcjonalnie_: 2 łyżki
- sól do smaku: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

A'LA RISOTTO SZPINAKOWE

  • 1. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić suchy ryż i delikatnie podsmażyć go.
  • 2. Dodać szpinak (można go wcześniej rozmrozić, ja wrzuciłam bezpośrednio z woreczka) i roztarty z solą czosnek, wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości ryżu. Od czasu do czasu należy tylko zamieszać i ewentualnie podlać wodą.
  • 3. Przed podaniem dodać pesto.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżKurczakszpinakobiadkonkurs_ryz

Komentarze

Podobne przepisy

risotto

Dodane przez: Agusia2

Risotto

Dziś u nas w domu risotto. Bardzo...

Risotto

Dodane przez: RedakcjaPP

Risotto

Jestem mamą Szymonka, z którym...

Risotto

Dodane przez: Konto nieaktywne

Risotto

Włochy ? Czemu nie :)

WIOSENNE RISOTTO (RISOTTO PRIMAVERA)

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

WIOSENNE RISOTTO (RISOTTO PRIMAVERA)

Pyszne, dietetyczne, wegetariańskie...

risotto verde

Dodane przez: PolskaGotuje

Risotto verde czyli zielone risotto

Włoskie danie, choć chyba trochę...

Kolorowe risotto

Dodane przez: Jaga85

Kolorowe risotto

Risotto w tym wydaniu smakuje całej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE