A‘ la pączki ziemniaczane z pastą jajeczną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pączusie są przepyszne i bardzo pożywne. Moje wnuki je uwielbiają

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gram ziemniaków ugotowanych z dnia poprzedniego
    1 jajko
    2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    Około ¾ szklanki mąki pszennej
    Składniki farszu:
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 22 % lub 18%
    1 łyżka startego sera żółtego
    Sól lub jarzynka
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne Jajko

A‘ la pączki ziemniaczane z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić tłuczkiem na papkę, dodać pozostałe składniki i wymieszać.
    Ziemniaki i jajko zmiksować podręcznym blenderem, dodać mąkę ziemniaczaną i zagniatając dodawać mąkę pszenną.
    Rwać porcje ciasta, nakładać farsz i bardzo dokładnie zlepiać, usmażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu, tak, jak smażymy pączki. Podać z czerwonym barszczykiem.
    Rada:
    Tak przygotowane kuleczki można również panierować w bułce tartej i obsmażyć na małej ilości tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować