To ciasto robi się w 20 minut, jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne.
10 min
Składniki:
2 opakowania cista francuskiego
2 opakowania kremu ajerkoniakowego (ja użyłam Gellwe)
mleko i margaryna niezbędne do przygotowania kremu (zgodnie z przepisem na opakowaniu)
cukier puder do posypania
A'la napoleonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oba płaty ciasta francuskiego upiec w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni (piec ok. 5-10 minut), aż się zrumieni. Po upieczeniu ciasto będzie napęczniałe i wygląda jak poduszka, więc należy je trochę przestudzić i delikatnie nacisnąć, aby wypuścić powietrze. Płaty najlepiej piec osobno, bo mocno rosną.
2.Kremy ajerkoniakowe przygotować zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu
3.Na jeden płat ciasta wyłożyć równomiernie przygotowany krem i przykryć drugim płatem ciasta.
4.Tak przygotowane ciasto posypać cukrem pudrem i gotowe.
Porady
Najlepiej kroić trochę większe kawałki z użyciem ostrego noża, przy mniejszych kawałkach krem może nam trochę wyciskać się.
Komentarze