A'La Mielone

5 (197 ocen)

  • 60 min

Pyszne :) Warto zrobić i zaskoczyć konsumujących :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 czerstwy chleb
    2 jajka
    sól
    wegeta
    pieprz
    majeranek
    1 cebula
    1 mini kostka czosnek
    mleko do namoczenia chleba
    bułka tarta do obtoczenia kotletów
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

A'la mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ... 1. Chleb namoczyć 5 minut w mleku. Dobrze odcisnąć.
  • ... 2. Odciśnięty chleb zmielić w maszynce do mielenia mięsa razem z cebulką. Dodać do zmielonego chleba sól, pieprz, wegetę, majeranek do smaku, jajka i rozkruszoną kosteczkę czosnku. Wszystko dobrze razem wymieszać.
  • 3. Z masy formować mielone, obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obydwu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.98 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
mielone a'la schabowe

4.49 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kotlety z boczniaków

To może cię zainteresować