A`la mazurek martyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
1) Utrzeć margarynę z cukrem, dodać mąkę i płatki owsiane i
dalej ucierać. Później najłatwiej wymieszać wszystko
palcami,żeby się składniki ładnie połączyły.
2) Przełożyć ciasto do formy (kwadratowa ok. 20 cm, lub
okrągła tortowa) i docisnąć mocno palcami
(ciasto będzie miało wysokość około 1 - 1,5cm)
3) Piec w 180*C przez 25-30minut (aż będzie złociste i twarde)
4) Pozostawić w formie do ostygnięcia
(bo inaczej się połamie)
CZĘŚĆ KOŃCOWA ;)))
Wyjąć ciasto, które już ostygło na blat kuchenny lub inną płaską powierzchnię:
- posmarować masą krówkową
- polać czekoladą roztopioną w mikrofalówce lub kąpieli wodnej*
- ciasto wstawić do lodówki
Kroić ostrym nożem, żeby nie połamać polewy czekoladowej:)
Komentarze