A'la gulasz z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Miękkie mięso a'la gulasz z fasolką szparagową jest obowiązkową pozycją w sezonie. Tym razem podane z ziemniakami i surówką.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500g szynki lub łopatki wieprzowej
    garść fasolki szparagowej
    cebula
    2 marchewki
    sól
    pieprz
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz kolorowy
    cząber
    2 goździki
    1 owoc jałowca
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

A'la gulasz z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać, pokroić w słupki. Cebulę pokroić w pióra.
  • 2. Mięso oczyścić, pokroić w większe kostki. Posolić, popieprzyć.
  • image-16f5ynd 3. W garnku rozgrzać tłuszcz. Zeszklić cebulę.
  • image-1q8fvi8 4. Dodać mięso. Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.
    Jeśli coś się delikatnie przypali - nie ma potrzeby się tym martwić. Po dolaniu wody właśnie stąd będzie aromat i cały smak wywaru
  • image-0bk84yg 5. Dodać warzywa. Zalać wodą, tak aby przykryć mięso. Wrzucić przyprawy: liść laurowy, ziele,pieprz kolorowy, cząber, goździki, owoc jałowca, sól
  • 6. Podawać z ziemniakami, ryżem bądź kaszą.
  • 7. Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować