A'la frittata z polędwiczką wieprzową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę pokroić w plastry, rozbić dłonią, posypać czubrycą z obu stron. Warzywa wrzucić na rozgrzany olej rzepakowy.Podsmażyć i posypać przyprawami z saszetki. Do warzyw dołożyć polędwiczkę i całość smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając, żeby mięso się obsmażyło.
2.Całe jajka zmiksować na puszystą masę, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać jogurt i starty na drobnym oczku ser. Zmiksować do połączenia składników i wylać na warzywa z mięsem. Wierzch posypać słodką papryką i ziołami. Całość przykryć i smażyć na małym ogniu przed około 10 minut, aż jajka się zetną. Podawać np. z ketchupem. Smacznego :)
Komentarze