À la bounty po studencku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję podczas sesji, aby oderwać się od książek.

Składniki:

  • ● 20 dag wiórków kokosowych
    ● 100 ml śmietanki 30-proc.
    ● 7 dag cukru pudru
    ● 7 dag masła
    ● 1 ml olejku rumowego
    ● 20 dag mlecznej czekolady

À la bounty po studencku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę z masłem
    podgrzewamy. Gdy masło
    się rozpuści, zdejmujemy
    z ognia. Dodajemy olejek.
    Wiórki mieszamy z cukrem
    i wsypujemy do ciepłej
    śmietanki. Mieszamy. Odstawiamy
    na ok. 10 minut.
  • 2. Nabieramy małe porcje
    masy i formujemy kulki.
    Układamy na folii spożywczej.
    Chłodzimy ok. godziny.
  • 3. Czekoladę roztapiamy
    w kąpieli wodnej. Zanurzamy
    kulki. Układamy na folii.
    Chłodzimy ok. godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy