5 minutowe muffinki

0 (0 ocen)

Można je nadziać i budyniem i marmoladą, ale najlepiej smakują ze świeżymi owocami.

Składniki:

  • 1 jajko
    3/4 szklani oleju
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1,5 szklanki mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    słoiczek dżemu brzoskwiniowego

5 minutowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajko, wlewamy olej i mleko. Mieszamy.Wsypujemy cukier, cukier waniliowy, mąkę, i proszek. Dokładnie chwilkę miksujemy.
    Papilotki do muffinek napełniamy ciastem do 1/3 wysokości, wykładamy po łyżeczce dżemu brzoskwiniowego i przykrywamy drugą porcją ciasta, tak aby foremka była wypełniona prawie do pełna. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 190 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy