3 bit na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Na końcu dodajemy ocet. Przekładamy do formy, pieczemy ok. 20-25 min w 180 stopniach.
2.Krem budyniowy:
W 1/2 szkl. mleka rozrabiamy budyń, resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego mleka dodajemy budyń. Ugotowany budyń studzimy. Miksujemy masło, dodajemy zimny budyń, wiórki i likier.
3.Krem śmietanowy:
kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier wymieszany ze śmietan-fixem.
4.Wykonanie i przełożenie ciasta:
biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy warstwę herbatników, następnie smarujemy masą budyniową, wykładamy warstwę herbatników, smarujemy masą śmietanową, posypujemy startą czekoladą. Zostawiamy na noc w lodówce.
Komentarze