3 bit na biszkopcie

4.96 (153 ocen)

uwielbiam batoniki 3bit, postanowiłam zrobić swoją wersję tego deseru

Składniki:

  • Ciasto:
    blaszka o wym. 24x32cm
    4 jajka,
    1/2 szkl. cukru,
    1 szkl. mąki pszennej,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 łyżeczka octu,
    Krem budyniowy:
    1 budyń waniliowy,
    1 szkl. mleka,
    3/4 szkl. cukru,
    100 g miękkiego masła,
    1 kieliszek likieru kokosowego,
    4 łyżki wiórek kokosowych,
    Krem śmietanowy:
    1 szkl. śmietany 36%,
    2 łyżki cukru pudru,
    1 śmietan - fix
    Dodatkowo:
    3 kostki mlecznej czekolady,
    1/2 puszki kajmaku,
    herbatniki
Wystaw ocenę:

4.96 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

3 bit na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Na końcu dodajemy ocet. Przekładamy do formy, pieczemy ok. 20-25 min w 180 stopniach.
  • 2. Krem budyniowy:
    W 1/2 szkl. mleka rozrabiamy budyń, resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego mleka dodajemy budyń. Ugotowany budyń studzimy. Miksujemy masło, dodajemy zimny budyń, wiórki i likier.
  • 3. Krem śmietanowy:
    kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier wymieszany ze śmietan-fixem.
  • 4. Wykonanie i przełożenie ciasta:
    biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy warstwę herbatników, następnie smarujemy masą budyniową, wykładamy warstwę herbatników, smarujemy masą śmietanową, posypujemy startą czekoladą. Zostawiamy na noc w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować