1.Ciasto kruche wszystkie składniki zagnieść. Podzielić ciasto na dwie części żeby upiec 2 placki. Piec ok. 20 min.
2.I masa budyniowa:
Mleko, cukier waniliowy, cukier, 3/4 l mleka zagotować. Z pozostałego mleka, mąki, żółtek, rozrobić budyń, dobrze wymieszać, wlać do gotującego się mleka. Miksując masło dodawać po łyżce ostudzonego budyniu.
3.II masa śmietanowa
Śmietanę ubić z cukrem i śnieżką, gdy będzie ubite dodać ostudzoną i tężejącą żelatynę. Masę śmietankową wyłożyć od razu na placek.
4.III masa
Mleko skondensowane słodzone ugotować lub gotową masę krówkową.
5.Ułożenie placka:
1. ciasto kruche
2. masa budyniowa
3. ciasto kruche
4. mleko skondensowane lub krówka
5. poukładać herbatniki
6. masa śmietanowa
7. utarta czekolada (posypać)
Komentarze