1.Prostokątną formę wyłożyć herbatnikami. Gotową masę krówkową włożyć na parę minut do gotującej się wody. Dzięki temu zmięknie i będzie się lepiej rozsmarowywać. Ciepłą jeszcze masę wykładamy na herbatniki. Na rozsmarowaną masę krówkową rozkładamy następna warstwę herbatników.
2.Następnie przygotowujemy masę budyniową. Półtorej szklanki mleka zagotować z cukrem. Resztę mleka wymieszać dokładnie z żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka i szybko mieszać, aby nie powstały grudki. Zagotować, budyń powinien zgęstnięć. Pozostawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać zimny budyń. Dobrze wymiksować. Gotową masę budyniową rozprowadzić równo na herbatnikach. A następnie rozłożyć kolejną warstwę herbatników.
3.Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, ze śmietaną fix. Ubitą śmietanę wyłożyć na górę i posypać starą czekoladą.
Komentarze