1.Biszkopt
Ubić pianę z białek dodać cukier, następnie żółtka, ocet, wodę na koniec mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Wszystko wylać na formę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut.
2.Masa budyniowa:
Wszystkie składniki włożyć do garnka zmiksować, ugotować budyń cały czas mieszając. Budyń wystudzić utrzeć z dwoma kostkami masła
3.2 galaretki rozpuścić w szklance wody przestudzić, śmietanę zimną zmiksować na koniec dodać przestudzoną galaretkę.
Migdały uprażyć na suchej patelni.
4.Przełożenie placka:
Biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - masa krówkowa - herbatniki - masa budyniowa - śmietana - prażone migdały
Porady
Do masy śmietanowej można dodać inny smak galaretki wg własnego uznania.
Komentarze