• 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jedno z wielu moich ulubieńców bez pieczenia

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 duże opakowania maślanych herbatników (jedno op. miało 250g - herbatniki z biedronki)
    - 1 puszka masy krówki
    - 330 ml śmietany 30%
    - 2 łyżeczki żelatyny + 1/3 szkl wrzątku
    - 2 lyżki cukru pudru
    Masa budyniowa:
    - 3 szkl mleka
    - 1 cukier waniliowy
    - 1 szkl cukru
    - 150 g margaryny
    - 3 łyżki mąki pszennej
    - 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Krówki

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 3 bit 1. Herbatniki ułożyć na spodzie blaszki 20x30 cm. Posmarować masą krówkową. Przykryć kolejną warstwą ciastek
  • 3 bit 2. 2 szklanki mleka zagotować z margaryną i cukrami. W reszcie mleka rozrobić obie mąki. Wylać na gotujące się mleko. Ugotować gęsty budyń.
  • 3 bit 3. Gorący budyń wylać na ciastka. Przykryć kolejnymi ciastkami, odstawić do całkowitego ostudzenia.
  • 3 bit 4. Smietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną piankę. Wymieszać z rozpuszczoną i ostudzoną żelatyną. Wyłożyć na herbatniki. Odstawić do stężenia. Przed podaniem posypać kakao lub startą czekoladą.

Porady

masa krówka ogrzana lepiej się rozsmarowuje - w tym celu nalezy zamkniętą puszkę krówki umieścić w garnku z wodą tak aby puszka była zakryta i podgrzewać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować