1.Herbatniki ułożyć na spodzie blaszki 20x30 cm. Posmarować masą krówkową. Przykryć kolejną warstwą ciastek
2.2 szklanki mleka zagotować z margaryną i cukrami. W reszcie mleka rozrobić obie mąki. Wylać na gotujące się mleko. Ugotować gęsty budyń.
3.Gorący budyń wylać na ciastka. Przykryć kolejnymi ciastkami, odstawić do całkowitego ostudzenia.
4.Smietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną piankę. Wymieszać z rozpuszczoną i ostudzoną żelatyną. Wyłożyć na herbatniki. Odstawić do stężenia. Przed podaniem posypać kakao lub startą czekoladą.
Porady
masa krówka ogrzana lepiej się rozsmarowuje - w tym celu nalezy zamkniętą puszkę krówki umieścić w garnku z wodą tak aby puszka była zakryta i podgrzewać.
Komentarze