Przyślij Przepis Poleca 3/2017

Zawsze gdy myślimy o idealnym poranku, od razu wyobrażamy sobie zapach świeżo upieczonego chleba ze złocistą, chrupiącą skórką posypaną makiem. Do tego pyszne masełko, dżem domowej roboty lub twarożek ze śmietaną oraz szczypiorkiem, i nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Dlatego przygotowaliśmy to wydanie – zbiór wyjątkowych, starannie wybranych przepisów na bułki i chleby. Znajdziecie wśród nich popularne drożdżówki, cebularze, rogale, wekę czy chałkę, jak i bardziej światowe wypieki: bagietki, tortille, ciabatty oraz chlebki naan. Mamy też coś ekstra! Są to pomysły na sycące pieczywo z farszem, a także uwielbiane przez wszystkie dzieci bułeczki w kształcie serduszek czy chleb, który wygląda jak arbuz. Takie kuszące wypieki można podjadać w domu, pracy lub szkole.To najprostszy sposób na udany dzień.

To może cię zainteresować