Przyślij Przepis Wydanie Specjalne 11/2020

Anna Trojanowska, nasza kulinarna redakcyjna testerka, tak zachęca do lektury i gotowania: Jesienny obiad powinien być gorący, najlepiej wyjęty prosto z piekarnika. Mnie zachwycił pomysł Edyty Smolińskiej na zapiekankę z cukinii, która wygląda wyjątkowo kolorowo i dostarcza sporą porcję witamin. Warto do niej podać kotlety mielone, najlepiej też upieczone. Sprawdźcie na s. 19, jak przygotowuje je Elżbieta Połowniak. Pysznie smakują również zapiekane ryby, najlepiej wcześniej zamarynowane. To dania, które wywołają uśmiech na twarzach smakoszy.

Poniżej spis treści:

Pieczone warzywa Ryż z pieczoną dynią i papryką 8 Warzywna pieczonka 10 Faszerowane patisony Zaproście nas do stołu 12 Rodzina Guziejków ze Złotorii przygotowała dla nas żeberka na kapuście i kiełbasę pieczoną w boczku Sycące mięsne dania 17 Gołąbki z piekarnika 19 Kurczak w keczupie 20 Gąsieniczki z parówkami 25 Pulpeciki w sosie bazyliowym Pyszny makaron 28 Zapiekany z jabłkami 31 Jarska lasagne Potrawy z ziemniakami 34 Zapiekanka z cukinią i łososiem w sosie 34 Frytki z piekarnika Ryba z pieca 36 Pieczone pstrągi 37 Dorsz z cytrusami Smakołyki z ryżem 41 Ryż z jabłkami i rodzynkami 42 Cebula faszerowana grzybami Kasza zapiekana 45 Jaglana z jajkiem 47 Zapiekanka wiejska Co włożyć do koszyka 48 Produkty, które warto kupić

Obiady z piekarnika to idealne propozycje na jesień. Przyślij Przepis Wydanie Specjalne nr 11/2020 w pełni poświęciliśmy propozycją na zapiekane pyszności. Ryż z pieczoną dynią i papryką, gołąbki z piekarnika czy

Liczba przepisów: 16

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tarta z ziemniakami i kiełbasą

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pstrągi

5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
frytki

4.49 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Filet z kurczaka pieczony w folii

To może cię zainteresować