Przyślij Przepis! Wydanie Specjalne 10/2014

Czyż kluski nie są wspaniałe? Tanie, sycące i robi się je w mig, a dzięki dodatkom i fantazji można je przyrządzić na tysiąc sposobów. Lepione warto zabarwić (s. 5, 6, 9, 11, 13) lub faszerować serem, owocami, warzywami albo mięsem (s. 28-33). Tradycyjne kładzione są pyszne, ale zrobione z grubo mielonej mąki żytniej zdrowsze (s. 24). A jak podawać pampuchy? Polejcie je sosem z warzyw (s. 45) lub czekolady (s. 47) – rodzina będzie zachwycona! Możecie je też faszerować (s. 32, 47) lub upiec jak zapiekanki (s. 41).

Liczba przepisów: 27

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Knedle ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka zacierkowa z porem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Czerwone kopytka w maślanym sosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Szare kluski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szare kluski

adela7 Smaczne regionalne danie ......

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kluski z ciasta parzonego z sosem karmelowym

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kluski z parzonego ciasta z sosem karmelowym.

gogusia Pyszny deserek. 60 min

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Dyniowe kopytka z pesto ze szpinaku

4.48 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kluski szpinakowe

4.48 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kluski Shreka

Ewa Mróz Pyszne, zdrowe kluski szpinakowe. 30 min

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
serowe kuleczki z owocami

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kluski leniwe z sosem truskawkowym

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

kluski leniwe z sosem truskawkowym i miętą

PaulaZwo słodki i lekki obiad 60 min

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
paruchy

To może cię zainteresować