Przepisy
Typ dania
Ciasta
Curry
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Desery
Dodatki
Kluski
Napoje
Pasty
Pasztety
Pieczywo
Pierogi
Pizza
Placki
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Surówki
Wędliny
Zapiekanki
Zupy
Posiłki
Szybka kuchnia
Dania do pracy
Dania do szkoły
Drugie śniadanie
Kolacja
Lunch
Obiad
Podwieczorek
Przekąska
Śniadanie
Do spiżarni
Napitki
Kuchnie Świata
Afrykańska
Amerykańska
Azjatycka
Bliskowschodnia
Bułgarska
Chińska
Czeska
Egzotyczna
Europejska
Francuska
Grecka
Gruzińska
Hiszpańska
Indyjska
Japońska
Koreańska
Meksykańska
Polska
Staropolska
Śródziemnomorska
Tajska
Turecka
Węgierska
Włoska
Żydowska
Kuchnia kresowa
Ukraińska
Okazje
Andrzejki
Dzień kobiet
Dzień matki
Chrzciny
Grill
Halloween
Imieniny
Karnawał
Komunia
Piknik
Post
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wesele
Wielkanoc
Dzień dziecka
Impreza
Dietetyczne
Bez laktozy
Bezglutenowe
Dieta cukrzycowa
Dieta halal
Dieta hinduska
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskotłuszczowa
Niskosodowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Tanie
Sezonowe
Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu
Bigos z młodą kapustą
Sałatka z młodych ziemniaków
Pesto pietruszkowe
Surówka z młodej marchwi
Syrop z pokrzywy
Ciasto wiosna
Ciasto leśny mech
Gołąbki z młodej kapusty
Kiszony topinambur
Ciasta
Biszkopt
Ciasto bez pieczenia
Ciasto drożdżowe
Ciasto ucierane
Ciasto z kremem
Ciasto z budyniem
Ciasto z galaretką
Ciasto z owocami
Serniki
Tort urodzinowy
Obiady
Dania mięsne
Dania z makaronem
Dania z ryb
Dania z ziemniaków
Dania z ryżem
Domowy fast-food
Pierogi
Naleśniki
Potrawka
Obiad fit
Kulinarne inspiracje
Newsy
Galeria przepisów
Porady
Ogłoszenia
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Desery
Utworzona przez: Maria da leccarsi le dita | Utworzona: 16.06.2015 | Ostatnia aktualizacja: 12.10.2016 | Przepisy: 17
Przepisy
Liczba przepisów: 17
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
BUDYŃ TRUSKAWKOWY-bezglutenowy (BUDINO alle FRAGOLE)
Maria da leccarsi le dita
Sezon truskawkowy uważam z rozpoczęty! Polecam ten domowy budyń, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Pyszny deserek dla dzieci i dla osób na diecie bezglutenowej.
4 godz.
usuń
0
(0 ocen)
Zdobywca nagrody
0
(0 ocen)
Zdobywca nagrody
MUS z TRUSKAWKAMI i LIKIEREM CYTRYNOWYM (MOUSSE con FRAGOLE e LIMONCELLO)
Maria da leccarsi le dita
Mus z ricotty o smaku limoncello z dodatkiem świeżych truskawek pachnący miętą. Elegancki,delikatny i odświeżający deser na upalne dni.
2 godz. 30 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
DESER KAWOWY z CIASTECZKAMI AMARETTI (La MOUSSE di CAFFÈ con AMARETTI)
Maria da leccarsi le dita
We Włoszech nie ma obiadu lub kolacji, które nie zakończyłyby się filiżanką espresso. Ten elegancki kawowy mus na zimno, może być idealnym zwieńczeniem letniego posiłku. Polecam gorąco!
1 godz. 30 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
BRZOSKWINIOWE TIRAMISÙ (TIRAMISÙ alla PESCA)
Maria da leccarsi le dita
Chociaż oryginale znane wszystkim kawowe tiramisù jest niepowtarzalne w smaku, czasami można poeksperymentować. Na letnie dni polecam ten pyszny brzoskwiniowy deser.
1 godz. 30 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
BEZOWE TIRAMISÙ TRUSKAWKOWE (TIRAMISÙ alle MERINGHE e FRAGOLE)
Maria da leccarsi le dita
Pewnie wielu z Was zna ten letni deser przygotowany z truskawkami. Ja proponuję Wam wersję z cytrynowym likierem limoncello i słodką chrupiącą bezą. Wszystko otulone aksamitnym kremem. Polecam!
1 godz. 30 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
MALINOWE TIRAMISÙ z CYTRYNOWYMI CIASTECZKAMI (TIRAMISÙ con MOUSSE ai LAMPONI e BISCOTTI al LIMONE)
Maria da leccarsi le dita
Pewnie wielu z Was zna ten pyszny letni deser. Ja proponuję Wam jego owocową wersję z cytrynowymi ciasteczkami i aksamitnym musem malinowym. Polecam!
1 godz. 30 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
MANDARYNKOWY KREM KATALOŃSKI (CREMA CATALANA)
Maria da leccarsi le dita
Crema catalana to wyborny, elegancki deser pochodzący z kuchni hiszpańskiej. Aromatyczny krem pokryty chrupiącą karmelową kołderką. W odróżnieniu od francuskiego' creme brulè 'gotuje się go, a nie piecze w piekarniku, dzięki czemu jest dużo łatwiejszy i szybszy w przygotowaniu.
15 min
usuń
4.5
(157 ocen)
4.5
(157 ocen)
KLASYCZNE WŁOSKIE TIRAMISÙ
Maria da leccarsi le dita
Najsłynniejszy włoski deser. Jego nazwę tłumaczy się jako "poderwij mnie". Rzeczywiście stawia na nogi i poprawia humor. Jest lekkie, puszyste, zachwyca połączeniem smaków: delikatnego serka, mocnej kawy i słodkich biszkoptów.
30 min
usuń
5
(1 ocen)
5
(1 ocen)
KORZENNE KAKI z PATELNI
Maria da leccarsi le dita
Pyszny deser na ciepło, cudownie pachnący miodem, cytryną i korzennymi przyprawami. Przygotowuje się go w 10 min. na patelni. Polecam!
10 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
CREME BRULEE
Maria da leccarsi le dita
Creme brulee to wyborny, elegancki deser pochodzący z kuchni francuskiej. Kremowy, z chrupiącą karmelową kołderką. W odróżnieniu od hiszpańskiego' crema catalana ' piecze się go w piekarniku.
1 godz. 10 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
TRUSKAWKOWY DESER z LIMONCELLO a'la TIRAMISÙ
Maria da leccarsi le dita
Pewnie wielu z Was zna ten pyszny letni deser. Ja proponuję Wam jego wersję z cytrynowymi ciasteczkami i truskawkową galaretką. Polecam!
1 godz. 10 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
ANANASOWY DESER "MIMOZA"
Maria da leccarsi le dita
I w tym roku tradycji stało się za dość i na Dzień Kobiet przygotowałam deser przypominający gałązkę mimosy. Tą delikatną, pięknie pachnącej, żółtą akacją obdarowywane są wszystkie panie we Włoszech w dniu ich święta.
60 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
EXPRESOWY DESER CZEKOLADOWO-BANANOWY
Maria da leccarsi le dita
Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Można do niego wykorzystać resztki jakiegokolwiek ciasta czekoladowego.
10 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
BANANOWY DESER a'la TIRAMISÙ
Maria da leccarsi le dita
Wszyscy znają wspaniały kawowy deser tiramisu. Ja proponuję Wam wersję z bananami i chrupiącymi orzechami. Wszystko otulone aksamitnym kremem z serka maskarpone i bitej śmietany. Polecam!
1 godz. 40 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
DESER RYŻOWO-TRUSKAWKOWY (BEZGLUTENOWY)
Maria da leccarsi le dita
Ciekawy pomysł na podanie tradycyjnego ryżu z truskawkami. Polecam , pyszny na ciepło i na zimno!
30 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
DESER a’la TIRAMISÙ z BRZOSKWINIAMI I CIASTECZKAMI AMARETTI
Maria da leccarsi le dita
Chociaż oryginale znane wszystkim kawowe tiramisù jest niepowtarzalne w smaku, czasami można poeksperymentować. Połączenie brzoskwiń i włoskich ciasteczek amaretti jest wspaniałe.
30 min
usuń
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
POTRÓJNIE BAKALIOWE PEŁNOZIARNISTE RAVIOLI z JABŁKAMI
Maria da leccarsi le dita
Coś dla wielbicieli bakalii. Te razowe pierożki mają je w cieście i farszu, a na dodatek okraszone są sporą porcją chrupiących orzechów, migdałów i rodzynek. Kto z Was nie skusi się na taki ciepły deser?
60 min
usuń
Czy na pewno chcesz usunąć książkę kucharską?
Czynność ta spowoduje usunięcie książki wraz z zapisanymi w niej odnośnikami do przepisów. Zmiany nie można cofnąć.
Czy na pewno chcesz usunąć przepis z książki kucharskiej?
Edytuj książkę kucharską
Loading...