Żytnie ruloniki z ryżowo-nowalijkowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Pyszna, zdrowa, lekka i bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska dla każdego.

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -100g ryżu dzikiego
    -100g białego ryżu
    - płatki suszonej papryki
    - 2 duże cebule (lub 3 średnie)
    - oliwa z oliwek
    - kiełki brokuła
    - żytni chleb chrupki z czosnkiem
    - przyprawy: sól, sól czosnkowa, curry
    - do dekoracji: natka pietruszki, rzodkiewka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Żytnie ruloniki z ryżowo-nowalijkowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przygotowanie ruloników:

    Kromki chleba chrupkiego zanurzamy na kilka sekund w ciepłym bulionie by zmiękły. Zawijamy w rulonik, wypełniamy nadzieniem. Wierzch dekorujemy natką pietruszki, kiełkami brokuła a boczki ruloników połówkami rzodkiewek na wykałaczce.
  • 2. przygotowanie nadzienia:

    Ryż dziki oraz ryż biały gotujemy na osolonej wodzie według informacji z opakowania. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek z dodatkiem soli czosnkowej. Kiedy cebula jest już podsmażona, dodajemy do niej ugotowany i odcedzony ryż, płatki suszonej papryki, dodajemy curry, kiełki brokuła i całość mieszamy podsmażając jeszcze chwilę na patelni. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy ruloniki. Podajemy jako przystawkę lub przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nowalijki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować