Zupka z młodej kapusty i kalarepy

4.5 (191 ocen)

  • 10 min

Pyszna zupka z młodej kapusty i kalarepki dla dużych i małych

  • 10 min

Składniki:

  • * 2 szt marchewka,
    * 1/2 szt młoda kapusta,
    * 4 szt ziemniaki,
    * 1 szt śmietana,
    * 2 szt kostka warzywna,
    * pieprz,
    * przyprawa w płynie,
    * koperek,
    * natka pietruszki,
    * 2 szt kalarepka młoda
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupka z młodej kapusty i kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku z wodą gotujemy wywar z dodatkiem kostek warzywnych. Ziemniaki kroimy w kostkę dodajemy do garnka.
  • 2. Marchewkę ścieramy. Kalarepkę obieramy i kroimy w paseczki cieniutkie. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy pokrojona w paseczki kapustę.
  • 3. Doprawiamy przyprawa w płynie i gotujemy aż kapusta będzie miękka . Zaciągamy śmietana dodajemy posiekana zieleniną i doprawiamy pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować