Zupka pomidorowa z ryżem

5 (147 ocen)

Smak zupy na przecierze domowej roboty nie ma sobie równych :)

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
    3 duże marchewki
    kawałek pora
    liście selera
    słoik domowego przecieru pomidorowego (0,5 l)
    1 jogurt naturalny
    2 łyżki przecieru
    3/4 szklanki ryżu
    sól, pieprz
    1 łyżeczka vegety
    kostka rosołowa
    zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupka pomidorowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcję rosołową zagotować, zebrać szumowiny, dodać jarzyny, vegetę i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Mięsu wyjąć, wsypać ryż. Wrzucić kostkę rosołową. Gdy ryż zmięknie wlać domowy przecier i jogurt wymieszany z przecierem sklepowym. Dodać mięso obrane z porcji, zagotować, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać posypane zieloną pietruszką. smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować