Zupka Meksykańska

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Meksykańskie smaki w mojej kuchni - szybko i smacznie

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag mięso mielone ,
    2 szt cebuli ,
    3 ząbki czosnek ,
    1 szt papryka czerwona ,
    1 puszka kukurydzy ,
    1 puszka fasoli białej
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 szt pomidory w puszce ,
    Sól morska- MŁYNEK ,
    pieprz czarny grubo mielony
    chilli ,
    oregano
    bazylia ,
    papryka słodka mielona
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie puszki otwieramy i wraz z woda przelewamy do garnka dodajemy ok 1,5 szklanki przegotowanej wody. Solimy , doprawiamy pieprzem i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek i podsmażamy mięso mielone. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojona paprykę i cebulę. Podsmażone warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy podsmażamy razem .
  • 2. Zawartość patelni przekładamy do gotujących się warzyw. Dolewamy pomidory z puszki. doprawiamy wszystkimi przyprawami do smaku. Zagotowujemy gotujemy ok 10 min. Uwaga żeby warzywa konserwowe nie rozgotowały się. Podajemy z natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować