Zupa z zielonych warzyw z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zupa z zielonych warzyw z makaronem to kolejna z moich propozycji na szybki i zdrowy obiad. To dobry sposób na przekonanie dzieci do jedzenia warzyw, bo jak wiadomo z makaronem smakują lepiej ;-)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5l bulionu warzywnego ( https://jem-wdomu.pl/bulion-warzywny-do-zup/ )

    jeden brokuł (500g)

    500g brukselki

    200g boczniaków

    sól

    pieprz

    1 łyżka oleju

    1 łyżka sosu sojowego jasnego

    szczypta majeranku

    odrobina chili

    paczka dowolnego makaronu (250g)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z zielonych warzyw z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Do dużego garnka wlać bulion. Wlać olej.

    2. Boczniaki oczyścić, porwać na paski około centymetrowej szerokości. Dodać do wywaru.

    3. Brukselki umyć, oczyścić z wierzchnich liści, pokroić na ćwiartki, włożyć do zupy. Gotować 10 minut. Doprawić solą pieprzem, majerankiem, sosem sojowym oraz chili.

    4. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, dodać do garnka. Gotować jeszcze 10- 15 minut, aż brokuł zmięknie.

    5.Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Zupę podawać gorącą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować