ZUPA Z ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

4.97 (181 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealna na chłodne jesienne dni.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łyżka oleju,
    łyżka masła,
    nieduża cebula,
    1/2 mniejszego pora,
    opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej (450 g),
    4 większe ziemniaki,
    2 małe marchewki,
    mała pietruszka,
    około 1,5 l bulionu jarzynowego,
    1/2 łyżeczki kurkumy,
    sól i pieprz do smaku,
    małe opakowanie śmietany 18% (180 g),
    łyżka posiekanego koperku,
    łyżka posiekanej natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.97 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa z zieloną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju z masłem szklę posiekaną cebulę, następnie dodaję drobno pokrojonego pora, smażę przez 2 minuty.
    Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieram, kroję w kostkę, dodaję do cebuli i pora, chwilę smażę.
    Warzywa zalewam bulionem, przyprawiam kurkumą, solą i pieprzem. Zagotowuję, gotuję na małym ogniu 10 minut.
    Po tym czasie dodaję rozmrożoną fasolkę i gotuję kolejne 10 minut.
    Zupę odstawiam z ognia, wlewam do niej wcześniej zahartowaną śmietanę i dodaję posiekaną zieleninę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować