zupa z suszonych grzybów leśnych

4.5 (189 ocen)

Pyszna i aromatyczna zupa grzybowa, najlepiej smakuje podana z domowym makaronem.

Składniki:

  • 2 garści suszonych grzybów
    marchewka
    pietruszka
    por
    łyżka masła
    sól grzybowa
    pieprz
    250 ml kwaśnej śmietany 30%

    świeży lubczyk do posypania
    makaron
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z suszonych grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15-20 minut.

    Obrane warzywa kroimy na kawałki. Dusimy je na maśle. Lekko solimy.

    Grzyby odcedzamy i kroimy na kawałki. Dodajemy je do warzyw. Całość zalewamy wodą lub rosołem. Wstępnie doprawiamy solą grzybową. Gotujemy około 20 -30 minut.

    Zupę zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem całość posypujemy świeżym lubczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować