Zupa z serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę. Przygotowana na typowych warzywach rosołowych z dodatkiem serka topionego oraz makaronu Lubella jajeczna wstążki smakuje wyśmienicie. Polecam

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 spora marchewka
    1 spora pietruszka
    kawałek selera
    biała część pora
    1 łyżka masła
    2 szkl bulionu
    50 g serka topionego śmietankowego
    oraz: makaron Lubella jajeczna wstążki
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy marchewkę, pietruszkę i pora w plasterki a seler w kosteczkę. Przekładamy pokrojone warzywa na sitko i przelewamy wodą, odstawiamy. Serek topiony kroimy w kosteczkę i przekładamy do szklanki. Bulion zagotowujemy i wlewamy pół szklanki do serka, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pokrojone warzywa (przez ok. 1 minutę), potem przekładamy je do garnka z gorącym bulionem i zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut.
    W tym czasie gotujemy porcję makaronu wg instrukcji na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odstawiamy.
    Pod koniec gotowania się zupy dolewamy rozpuszczone w gorącym bulionie serki i zagotowujemy zupę, wyłączamy gaz (jeśli trzeba doprawiamy do smaku). Do miseczki przelewamy porcję zupę, dodajemy ugotowany makaron i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować