Zupa z serc drobiowych

4.49 (203 ocen)

Nauczyłam się tej zupy od mamy.

Składniki:

  • 60 dag serc drobiowych
    5-6 ziemniaków
    1 marchew
    1 pietruszka
    pęczek natki pietruszki
    1/2 małej kwaśnej śmietany np. 12%
    3 łyżki mąki pszennej
    ziele angielskie
    2 liście laurowe
    przyprawa do potraw kucharek
    maggi do smaku
    0,5 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z serc drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odkroić tłuste części z serc drobiowych, usunąć skrzepy krwi, przekroić serca na pół, starannie umyć, zalać wodą i zagotować. Posolić, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Obrać i pokroić ziemniaki, marchew oraz pietruszkę, a następnie włożyć do wywaru. Gotować do miękkości.
  • 2. Śmietanę wymieszać dokładnie z wodą i mąką i powoli wlewać do zupy. Doprawić maggi i kucharkiem. Posiekać natkę pietruszki, wrzucić ją do zupy. Gotować jeszcze ok. 3 min.

    Smacznego !

Porady

Do zupy można też dodać kilka oczyszczonych i pokrojonych na mniejsze kawałki żołądki drobiowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serca drobiowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować