Zupa z porów i kalarepy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z chipsami bekonowymi i grzankami

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - wywar drobiowy: 0.5 litra
    - kalarepa: 300 gramów
    - por: 250 gramów
    - cebula: 100 gramów
    - śmietana 18%: 3 łyżki
    - boczek wędzony plastry: 80 gramów
    - rucola Fit&Easy: 50 gramów
    - sól morska Kamis: 1 szczypta
    - Pietruszka Kamis: 1 szczypta
    - pieprz kolorowy Kamis: 1 szczypta
    - Słodka papryka Kamis: 1 szczypta
    - Liść laurowy Kamis: 1 sztuka
    - bagietka: 0.25 sztuki
    - masło: 40 gramów
    - olej: 40 mililitrów
    - papier do pieczenia i gotowania SAGA: 1 opakowanie

Zupa z porów i kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Natka Pietruszki Kamis 1. Obrane warzywa tniemy w drobna kostkę i smażymy na maśle z dodatkiem oleju w rondlu. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy ok. 20 min z dodatkiem pietruszki.
  • 2. Plastry wędzonego boczku układamy na papierze Saga, posypujemy papryką i pieczemy w piekarniku ok. 10 min. w temp 180-200st.
  • 3. Bagietkę tniemy na bardzo cienkie plastry i suszymy w piekarniku.
  • Fit & Easy Rukola 4. Do zupy dodajemy śmietanę przecieramy. Posypujemy chipsami z boczku, suszona bagietka i dekorujemy listkami rucoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy