Zupa z pieczarkami, kurczakiem - rozgrzewająca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą gyros- odstawiamy na 10 minut do lodówki. Po wyjęciu kroimy ja w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i wrzucamy pokrojonego bez skórki pomidora i pokrojone mięso. Dodajemy również pokrojoną cebulę i pieczarki. Posypujemy również ziołami prowansalskimi i imbirem- po 1/2 łyżeczki. Dodajemy 3 szczypty chili. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W tym czasie gotujemy 1,5 litra wody w małym garnku. Gdy woda się zagotuje dodajemy wszystko to co wytworzyło się na patelni włącznie z wywarem. Gotujemy na małym ogniu. Rozkruszamy 1 kostkę maggi. Dodajemy groszek i posiekana w drobna kosteczkę paprykę. Gotujemy 10 minut. Na koniec obieramy ziemniaki i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do zupy. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodajemy śmietankę i posiekany koperek. Smacznego.
Komentarze