Zupa z ogórków małosolnych

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Letnia odmiana zupy ogórkowej z ogórków kiszonych.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1.5l wody
    500g ogórków małosolnych (3-4 dniowych)
    1 marchew
    4 spore ziemniaki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
    tymianek
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    opcjonalnie: 4 jajka ugotowane na twardo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Jajko

Zupa z ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i ogórki małosolne zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
    Wodę zagotować. Gdy będzie wrzeć, dodać marchew, ogórki i ziemniaki. Dorzucić ziele angielskie i liść laurowy. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
  • 2. Na patelnie rozgrzać masło. Przesmażyć na nim krótko posiekaną cebulę i czosnek, dodać do ugotowanych warzyw wraz z jogurtem naturalnym. Dokładnie wymieszać, gotować jeszcze z 5 minut.
  • 3. Zupę podawać najlepiej w temperaturze letniej.
    W razie potrzeby podawać z ugotowanymi i pokrojonymi jajkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Marchewka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować