ZUPA Z MŁODEJ KWASZONEJ KAPUSTY

0 (0 ocen)

Podawać gorące z pieczywem lub plackami ziemniaczanymi.Warto popracować nad zupą i warzywa przesmażyć,będzie miała lepszy smak.Nauczyła mnie tego mama.

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    0,5 kg.młodej kapusty kwaszonej
    3 ogórki małosolne średnie
    1 duży pomidor bez skórki
    5-6 ziemniaków
    5 łyżek słodkiej śmietany 18%
    6 ząbków czosnku
    4 łyżki magii w płynie
    3 łyżki masła
    4 łyżki keczupu pikantnego
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna,ostra papryka mielona,kilka gałązek lubczyku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodej kwaszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa z młodej kwaszonej kapusty 1. Filet umyć,osuszyć,pokroić w kostkę,przyprawić magii i odstawić na
    1/2 godz.do lodówki.Ziemniaki obrać,umyć pokroić w drobną
    kostkę,ogórki w pół talarki,pomidor i czosnek w kostkę.
  • zupa z młodej kwaszonej kapusty 2. Na patelni
    rozgrzać masło,przesmażyć mięso do czasu odparowania wody.W garnku
    zagotować około 2,5 l. wody,dodać usmażone mięso.
  • zupa z młodej kwaszonej kapusty 3. Na powstałym
    tłuszczu ze smażenia krótko zeszklić
    czosnek,dodać,ziemniaki,ogórki i smażyć mieszając około 10
    min,przełożyć do garnka z mięsem.
  • zupa z młodej kwaszonej kapusty 4. Następnie włożyć na patelnie
    kapustę,pomidora
  • zupa z młodej kwaszonej kapusty 5. Smażyć do czasu odparowania wody,włożyć do
    garnka.
  • zupa z młodej kwaszonej kapusty 6. Całość gotować na wolnym ogniu,przyprawić przyprawami do
    smaku i gotować do miękkości około 15 min.Wsypać drobno posiekany
    lubczyk,wlać keczup i śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości
    gorącego wywaru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować